dissabte, 29 de setembre del 2012

Les Comptonales

Al municipi de Compton, a 23 km de Sherbrooke, aquest cap de setmana fan la 7a edició de Les Comptonales. Es tracta d'una ruta gourmet pels voltants de Compton, a la vall del riu Coaticook, que es pot fer en cotxe, a peu, en bici o en autobusos gratuïts que posen els organitzadors. La ruta passa per 8 diferents punts que corresponen a productors agroalimentaris de la zona que obren les portes de les seves instal·lacions per donar a conèixer el que en diuen els "gustos de la seva cultura" a tothom que hi estigui interessat.
Nosaltres hem visitat primer Le verger Le Gros Pierre que és un productor de poma que, amb un tractor que arrossega un remolc ja preparat per transportar visitants (tipus els trenets de les poblacions turístiques), et porta als camps de poma de diferents varietats per collir les que més t'agradin (vegeu la foto de la dreta). Als nens els encanta i, de fet, hem començat per aquí ja que en Tomàs dilluns hi va anar d'excursió amb l'escola i ens volia ensenyar el que van fer. Afortunadament per ell, el dilluns va fer més bon temps que avui, que ha estat roinejant tot el dia i la temperatura no ha superat els 15ºC. Però bé, malgrat la pluja, ben equipats amb botes d'aigua i impermeables, hem sortit una estona. Llavors hem passat per Les Délices de Compton, on hi havia varis tipus de pasta ecològica i plats de porc i formatge, entre altres, però també una exposició de treballs de patchwork i una altra de pintures. 
Seguidament ens hem arribat a L'Abri végétal, una explotació d'horticultura ecològica, situada al costat del pont cobert Droiun (veure la foto), dins del qual, i a cobert, hi havia vàries parades amb verdures biològiques, plats de carn, embotits, dolços amb xarop d'erable, bijuteria, etc. Aquí els nens han pogut pintar una figureta de guix. Per acabar ens hem parat a la Fromagerie de la Station que com el nom indica és una formatgeria on hi podies trobar, apart de formatge, algun plat amb xai i porc, vegetals, un treballador del ferro i un ceramista i... els nens podien donar menjar a unes cabretes petites. A totes les paradetes es podien fer tastets dels diferents productes, a canvi d'uns tiquets que calia comprar. Per alguna cosa és la ruta del gourmet!! De tornada, simplement anar admirant el paisatge de tardor, on els colors taronges, vermells, grocs, marrons i verds, tot i la pluja, no quedaven deslluits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada