dissabte, 8 de desembre del 2012

Tourtière i pastís de sucre

Aquest migdia els nostres veïns - un matrimoni jubilat que està molt content de tornar a tenir nens  petits al costat de casa seva - ens han portat dos plats típics quebequesos: una tourtière (a la dreta de la fotografia superior) i una tarte au sucre (a l'esquerra).
La tourtière és un plat quebequès típic de Nadal. És un pastís de carn de porc o de vedella, picada o tallada a daus, a la que se li afegeixen espècies com el clau o la canyella. La carn es posa dins una pasta cuita de farina, semblant a l'empanada, com podeu apreciar en la foto inferior.
Pel què fa a la tarte au sucre o pastís de sucre, es tracta també d'un plat típic quebequès (però també del nord de França i Bèlgica), en el que, sobre una base de pasta fullada, s'hi posa, entre altres ingredients, molt de sucre i s'amara amb xarop d'erable. Un plat ideal per als llaminers, tot i que alguns llaminers ho trobem excessivament dolç.
Malgrat que la gastronomia quebequesa és, en general, millorable, aquests dos plats els hem trobat força bons. Són, però, plats molt calòrics, ideals per a suportar l'hivern d'aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada