dimecres, 27 de març del 2013

Dinar a base de xarop d'erable

Avui, a la feina, hi ha hagut un dinar a base de xarop d'erable, conegut com dinar de Cabane à Sucre. Entre el mes de març i principis d'abril és l'època en què es recol·lecta la saba de l'erable dels arbres per fer-ne xarop d'erable. De fet, això indica que s'està acabant l'hivern i comença la primavera i, antigament, era una festa molt celebrada ja que implicava que es podia canviar una mica l'alimentació de l'hivern, bastant monòtona i basada principalment en tubercles. El menú consistia en crudités, sopa de pèsols, cansalada virada a la brasa (Oreilles de Crisse), carn de porc de la zona del pernil, fesols, truita de xarop d'erable, salsitxes enrotllades amb cansalada, patates i pa amb mantega. Tots els plats tenien el xarop d'erable com a ingredient, però, a més un cop servits, calia tirar un raig d'aquest xarop per sobre per endolcir encara més! A continuació, hi havia tres tipus de postres diferents, elaborats també amb xarop d'erable (crep, tartaleta d'erable i un pastís recobert de salsa d'erable). I per acabar, no podia faltar la tira d'erable sobre la neu. El menjar era molt bo, tot i que excessivament dolç per al nostre gust.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada